villanyszerelés, érintésvédelem, tűzvédelem, lakossági, felülvizsgálat, országos, közérdekű,

Ingyenes országos felülvizsgálat

Ingyenes országos felülvizsgálat

Hogyan is néz ki nálam egy vizsgálat Novák Mihály Érd

2014. március 13. - Novák Mihály

Általában telefonon, vagy emailen keresnek. Időpontot egyeztetünk, megbeszélt időpontban megjelenek a helyszínen. 

A helyszínen a villanyóra környékén kezdem az ellenőrzést. Ellenőrzöm a földelő szondát, megbontással földelési ellenállást mérek. Az első fogyasztói elosztó tábla tüzetes átvizsgálásra kerül. Ellenőrzöm a érintésvédelem kialakítását (alap és hiba védelem). Megnézem, hogy van-e áramvédő kapcsoló, ha van műszeresen ellenőrzöm a működőképességét. Megvizsgálom a kismegszakítók névleges értéke jól van-e megválasztva. Ellenőrzöm a villamos vezetékek kötéseit. EPH gerincvezető becsatlakozását az elosztó szekrénynél. 

Szúrópróbaszerűen ellenőrzöm a dugaszoló aljazatokat hurokellenállás méréssel. Konyhában, fürdőszobában, mint a két legfontosabb rész. Szúrópróbaszerűen a hozzáférhető kötődobozokban a kötéseket ellenőrzöm. Nyilván ahol le van tapétázva, festve azt nem bontom meg. 

Tételesen ellenőrzöm az EPH bekötéseket, és annak megfelelőségét. 

Egy kis adatlapra rögzítem a tapasztaltakat, kis megjegyzést is hozzáfűzök a végéhez. Fontossági sorrendbe besorolom az elvégzendő feladatokat, ha találok ilyet. Ezek után a tulajdonos fel van világosítva, és a döntés az Ő kezében van, hogy akarja-e javítani biztonsági szintjét. 

Az általam végzett ingyenes felülvizsgálat nem teljes körű, csak tájékoztató jellegű. Komolyabb hiányosságok felderíthetőek segítségével. 

Novill felmerolap.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenesfelulvizsgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr655854611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása